Управляващата про-европейска не-коалиция ПП-ДБ+ГЕРБ-СДС вече виси на косъм след разменените

...
Управляващата про-европейска не-коалиция ПП-ДБ+ГЕРБ-СДС вече виси на косъм след разменените
Коментари Харесай

Не-коалицията ПП-ДБ+ГЕБР-СДС увисна на косъм. Борисов отвърна на Петков за „смокиновия лист“


Управляващата про-европейска не-коалиция ПП-ДБ+ГЕРБ-СДС към този момент виси на косъм след разменените през днешния ден реплики на двама от водачите – Кирил Петков и Бойко Борисов.

Борисов неотложно реагира на утринните предизвестия на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, че няма да има устойчиво болшинство, в случай че ГЕРБ не престават с „ “. Председателят на ГЕРБ отвърна, че сред обединенията, които вземат участие в ръководството, няма подписано съдружно съглашение и няма по какъв начин да има каквито и да е искания за болшинствата в пленарна зала.

Ние потиснахме цялото си его, което господин Петков очевидно не може, или по тъкмо Лена Бориславова не може, тъй като през вчерашния ден написа SMS-и: „ ще счупим сглобката ” и по този начин нататък. Аз сглобка не съм правил и няма да вземам участие сглобките им. Умението да управляваш е да правиш болшинства. Така работи парламентарна република “, съобщи водачът на ГЕРБ в Народното събрание.

„ Много сме огромни за смокинов лист. ( от сутринта са: „ Ние да сме като „ смокинов лист “ начело, а те откъм гърба – за значимите неща за обществото – да ги прокарват с други болшинства “, б.р.) Като ни сложат начело, не се виждат. Обаче пък стартира на нас да ни свети откъм гърба. Затова дано да се успокоят, дано се върнем, тъй като войната, язовирът в Украйна, който към този момент влезе в Черно море… Нашият туризъм, нашата екология. Да свършат работа! “, съобщи прочувствено Борисов.

„ Не знам, какво е споделил. Така работи еднолична власт – същата, каквато беше и служебното държавно управление. На партия с 30 и няколко депутати – толкоз са Политическа партия, общо са 63-ма – нашите са 69. Нашите закони са по-добри и събират болшинства, ние би трябвало да се откажем от тях и да приемем по-лошите, по този начин ли? “, попита водачът на ГЕРБ.

„ Ясно на тях им беше казано – желаете ли да създадем коалиция? Коалицията носи обезпечено болшинство – по този начин работи демокрацията. Те споделиха – желаеме ГЕРБ единствено да поддържа държавното управление. Назначиха си министри, министър председатели, нарушиха всичко, дадохме им мандата, в техния мандат. Сега от кое желаят да ни лишат – от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър? “, разяснява ядосаният Борисов.

Според него сега тече чистка на всички равнища:

„ Навсякъде подменят хора, абсолютно. Върви чистка, с слагане единствено на техни хора. Виждате, даже цели семейства желаят да им се откри място. Кресла и столове! Какво, на господин Асен Василев, като власт, не му е обещано? И отново не им стига власт! Искат ние и тук, в Народното събрание, единствено да оставим 60 души дежурни и да гласоподават. “

Лидерът на ГЕРБ пое самодейността конституционната промяна да реализира лимитирана политическа квота във Висшия правосъден съвет:

„ По-големи квоти на съдиите, по-големи квоти на прокурорите. Политиците нямат работа да се месят в правосъдната система, тъй че парламентарната квота – дребна, да не може да блокира избора нито на съдиите, нито на прокурорите. Тогава към този момент въпросите няма да са към който и да е политик, а ще отидете да си питате съдиите, прокурорите и по този начин нататък “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР