Управляващата коалиция в Япония е на път да запази властта,

...
Управляващата коалиция в Япония е на път да запази властта,
Коментари Харесай

Парламентарни избори в Япония, управлящата ЛДП ще задържи властта

Управляващата коалиция в Япония е на път да резервира властта, само че губи места в Народното събрание, се споделя в прогнозите на медиите след затварянето на изборните секции на парламентарните избори в неделя, първият огромен тест за премиера Фумио Кишида, който встъпи в поста на 4 октомври, заменяйки Йошихиде Суга, който подаде оставка след единствено година на поста, предава " Франс прес ".

В прогнози, основани на екзитполи, публичният оператор NHK съобщи, че Либерално-демократическата партия (ЛДП) и нейният младши съдружен сътрудник " Комейто " ще завоюват сред 239-288 от 465 места в долната камара.

Според телевизия " Асахи " се чака обединението да завоюва 280 места, което е по-малко от предходните ѝ общо 305 - отслабвайки превъзходството на ЛДП, която държи властта съвсем непрестанно от 50-те години на предишния век.

64-годишният Кишида стана партиен водач преди месец, откакто Йошихиде Суга подаде оставка единствено една година на поста, частично заради публичното неодобрение от отговора му на рецесията с Covid-19.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР