Управляващата коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това

...
Управляващата коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това
Коментари Харесай

Управляващата коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев

Управляващата коалиция изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев. Това направи Андрей Гюров от трибуната в пленарна зала на Народното събрание. Представителят на Политическа партия загатна редица случаи, поради които, съгласно групировката, обвинител номер 1 би трябвало да напусне поста си.

Бяха изредени случаи като " Апартментгейт ", този с някогашния министър председател в резиденция " Бояна ", подслушваните и бити протестиращи на демонстрациите против последното държавно управление на ГЕРБ.

Бяха изтъкнати неналичието на надзор и отчетност върху работата на основния прокурор, което съгласно " Продължаваме промяната " е довело до усилване на корупцията и работа на прокуратурата в полза на избрани кръгове.

Декларацията на четворната ръководеща коалиция беше посрещната с овации на крайници от огромна част от народните представители в пленарна зала.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че не е осведомен с желаната му оставка от четворната коалиция в ръководството. Днес от трибуната на Народното събрание бе прочетена декларация от името на Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

" Не съм осведомен, тъй като пътувах. Но това, което мога да кажа, е, че през днешния ден не е денят, в който да обсъждаме българска политика, още повече спешен пиар най-вероятно. Важният ден и значимото събитие през днешния ден е изборът на ръководител на Върховния касационен съд. Пожелавам триумф на Захарова ", съобщи на влизане във Върховен касационен съд Гешев.

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще изслуша и избере единствения претендент за ръководител на Върховен касационен съд в постройката на Националния институт по правораздаване. Единствената кандидатура на Галина Захарова към този момент бе утвърдена от Пленума на Върховен касационен съд, който единомислещо изрази мнение за съществуването на качествата на претендента. Българската адвокатура също поддържа Захарова.

" Дали през днешния ден ще има, или не сполучлив избор, по-важното е нещо друго - процедурата да протече професионално при съблюдаване условията на закона. Сигурен съм, че сътрудниците от Висшия правосъден съвет ще проявим почитание към себе си, към институцията, която представляваме, към сътрудниците магистрати, които представляваме, и няма да позволим опити процедурата да се трансформира, както при моя избор, с жълт нюанс. Защото в случай че не оценяваме сами себе си и правосъдната власт, няма да ни почитат и всички други, в това число и политиците ", добави основният прокурор.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР