Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на

...
Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на
Коментари Харесай

Българският вариант на закона Магнитски приличал на мракобесния закон за защита на държавата -

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта, разгласи някогашният длъжностен министър председател и настоящ водач на " Български напредък " Стефан Янев пред бТВ.

Според него има възможност от предварителни избори до края на годината.

" Управляващата коалиция освен, че не основава условия за решение на рецесиите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят съвсем на ежедневна база, само че ги задълбочава, основава нови проблеми ", счита той.

Само през изтичащата седмица държавното управление е трябвало да даде логичен отговор на два значими въпроса - проектът за въвеждане на еврото и предлагането на български закон " Магнитски ", само че те били разисквани апропо и без публично разискване.

" Планът беше признат с едностранно държание на съдружните сътрудници, които споделят: „ Ние гласувахме против, но виждате ли то би трябвало да върви ". Българският лев идната седмица ще празнува 142 година от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този детайл. Българският лев е последният излишък от суверенитет на българската страна, а с приемането на еврото ще закрием и него ", бе безапелационен Янев.

За оферти от вицепремиера Асен Василев български вид на закон " Магнитски " той посочи, че това припомня за " мракобесните години, за оня закон за отбрана на държавата, за който сме учили в учебниците по история ".

" Когато приказваме за законодателство, дано то да бъде доста точно и да не дава независимост за широка интерпретация, изключително когато става въпрос за имуществото на частни субекти ", акцентира някогашният министър председател.

Той означи, че като длъжностен министър председател е успявал някак си да държи " тима "  в кондиция, с цел да работи в вярната посока, само че не е вярвал на Кирил Петков като министър на стопанската система.

" Спомнете си историята с електрическите автомобили и тези вложители, които трябваше да дойдат в Ловеч. Докъде стигнаха и по какъв начин се развива тази история? ", запита Янев.

Той разяснява и прекъсването на газовите доставки от Русия към България.

" Бих претендирал от съответните експерти от държавната компания „ Булгаргаз “ да предложат най-хубавото решение. Най-доброто решение може да бъде едно или друго, само че в последна сметка би трябвало да бъде предпазен ползата на българските потребители по повод както на предвидимостта на налични количества, по този начин и по отношение на цената ", посочи Стефан Янев.

Според него, когато искаш да избягаш от взаимозависимост от един снабдител, не бива да се поставяш според на различен, а да намериш метод да имаш равнопоставеност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР