Управлението за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на

...
Управлението за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на
Коментари Харесай

САЩ извадиха от списъка със санкции руските минерални торове

Управлението за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява нов общоприет лиценз от 24 март, който на процедура изважда съветските минерални торове от листата с вероятни наказания по отношение на Русия.

Изкуствените торове бяха включени в листата с жизненоважни артикули, дружно със селскостопанската продукция, медикаментите и медицинските произведения, написа " Комерсант ", базирайки се на лични източници.

По информация от източниците на изданието, издаденият лиценз разрешава всевъзможни търговски интервенции със стоките, включени във въпросния лист. Източниците считат, че решението на Съединени американски щати може да се смята за значим сигнал.

Според тях, " документът на Министерството на финансите на Съединени американски щати има екстериториален темперамент, т.е. има възможност всички американски съдружници да го последват ".

Причината за посоченото решението на Съединени американски щати е появилият се на международния пазар дефицит на минерални торове и надлежно повишаването им, на фона на спирания на логистиката на доставките от Русия, считат източниците на " Комерсант ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР