Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в

...
Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в
Коментари Харесай

Болница в Перник ще покрива задължения с неизползваеми чугунени радиатори

Управителят на Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Перник Емил Ненков желае позволение от Общински съвет за бракуването на 45 чугунени радиатори. Отоплителните тела са от остарялата апаратура на здравното заведение и не се употребяват. Намерението е те да бъдат издадени за скрап, а с парите от тях да се покрият част от отговорностите към ВиК-Перник.

С ВиК здравното заведение е подписало спогодителен протокол за разсрочено заплащане, сподели болничният началник Емил Ненков.

„ Ние покрихме 30 % от дълга към ВиК в границите на два месеца от лични пари на сдружението по спогодителен протокол. Сега остават 70 % от дълга, който би трябвало да внесем за една година. Такъв е споразумителният протокол – за 12 месеца, като си плащаме и настоящата фактура всеки месец. Около 8 000 лева са останали за покриване към ВиК ”, сподели Ненков.

С бракуването на радиаторите се цели  огромна част от дълга към водното сдружение да бъде заплатен. Болницата е правоприемник на някогашния Профилакториум, издигнат през 1959 година от мината. Сега тя е общинска и е в тежко финансово положение.

Общият размер на отговорностите ѝ дружно с лихвите е към 1,4 млн. лева. 

В края на 2018 година здравното заведение беше оповестено на търг от Национална агенция за приходите поради дълг от към 450 000 лева Търгът бе спрян след намесата на тогавашния здравен министър Кирил Ананиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР