Управителят на НЗОК, за когото гръмна, че е освободен от

...
Управителят на НЗОК, за когото гръмна, че е освободен от
Коментари Харесай

Обрат! Камен Плочев отрече да е подавал оставка

Управителят на НЗОК, за който гръмна, че е освободен от Надзора на Здравната каса, отхвърли по БНР да е подавал оставка.
В писмо до Надзора на НЗОК проф. Плочев осведоми, че не може да извършва отговорностите си поради дълготрайно боледуване. "Не депозирам оставка ", прецизира той до надзорниците.

"По закон, откакто са минали повече от три месеца, трябваше да се вземе отношение ", разяснява той. От Касата са удостоверили, че са получили писмото му, само че нямало планувано съвещание на Надзора. Надзорният съвет ще реши дали ще приключи пълномощията ми, или пък ще ми ги продължат ", добави още доктор Плочев, представен от държавното радио. "Такъв е законът, само че за оставка не е ставало дума ", прецизира още шефът на НЗОК.

За писмото научили и депутати от здравната комисия, които бяха учудени, тъй като в действителност в документа не участвало никакво изказване за сходен ход от страна на Плочев.
През февруари на шефа на Здравната каса му беше поискана оставката от здравния министър поради писмото до депутатите, че Здравната каса има милиони остарели задължения към лечебни заведения в чужбина. От Министерство на здравеопазването отхвърлиха, а след това изказванието на Плочев се удостовери. Той обаче излезе в болничен поради влошено здраве и даже беше приет в болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР