Употребата на прекомерно количество сол и захар дава сериозна предпоставка

...
Употребата на прекомерно количество сол и захар дава сериозна предпоставка
Коментари Харесай

Съвети за здраве: Как да намалим консумацията на сол и захар

Употребата на прекалено количество сол и захар дава сериозна причина за отключване на редица здравословни проблеми, каквито са сърдечно-съдовите болести. В интерес на истината, приготвяйки обичаните си домашни гозби, ние посягаме неколкократно към солницата като не осъзнаваме, че може би използваме прекалено много и извънредно ненужно количество сол.

По-големият проблем обаче идва от всички тези пакетирани хранителни произведения , които ни изкушават от рафтовете в питателните магазини. При тях ситуацията със солта е много притесняващо. Имайте поради, че някои от храните, участващи в ежедневното ни меню, съдържат почти 75% от целесъобразната дневна доза.

Пример за такива артикули са бисквитите, ядките (печени, пържени или мариновани), бульоните, саламите, чипс и други Редуцирането на солта може да бъде относително елементарно изпълнима задача, стига да деянията задоволително самообладание и воля за това. Настрана от всичко това, несъразмерното осоляване на храната води до задържане на вода в тялото, което съставлява следващата спънка към отслабването и извайването на красива, стройна и стегната фигура!

Ситуацията със захарта е аналогична - доста постоянно се оказва по този начин, че одобряваме по този начин наречените " скрити " захари, консумирайки разнообразни подготвени, модифицирани артикули. Освен това, хранително-вкусовата индустрия изцяло целеустремено трансформира другояче задоволително сладките на усет захарни произведения в още по-изкушаващи такива.

Ето за какво е добре да обръщате внимание на състава на съответните артикули за съществуване на горепосочените неподозирани " скрити " захари.

Понякога даже самата дума " захар " може да не участва в състава на даденото хранително произведения за сметка на следните няколко съставки, като фруктоза, малтоза, кленов или царевичен сироп и по този начин нататък.

Как да се оправим с манията си за захар и сол?

Заложете на храни, които не са в допълнение и изцяло ненужно наситени със захар или сол.

Избягвайте потреблението на подготвени, модифицирани хранителни произведения.

Приготвяйте сами храната си.

Обогатете хранителния си режем с повече пресни или сушени плодове и мед.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР