Употребата на лук и чесън може да окаже положителен ефект

...
Употребата на лук и чесън може да окаже положителен ефект
Коментари Харесай

Имате високо кръвно? Яжте лук и чесън!

Употребата на лук и чесън може да окаже позитивен резултат за възстановяване на положението при хора с високо кръвно налягане (хипертония) и диабет, написа уеб сайтът Мед хийл, базирайки се на резултатите от нигерийско проучване.

Лукът и чесънът - едни от най-популярните артикули в доста кухни по света, са с високо наличие на полифеноли. За да дефинират количествените и качествените изгоди за здравето от лука и чесъна, създателите на изследването от нигерийския Федерален софтуерен университет са изолирали екстракти от тях и по-късно са изследвали инхибиращите им резултати върху разнообразни ензими. Специалистите са проучили и антиоксидантните свойства на екстрактите.

Ангиотензин-конвертиращият ензим (ACE) е специфичен ензим, виновен за преобразуването на хормона ангиотензин, който покачва кръвното налягане и контролира съотношението сред водата и натрия в тялото. Една от разновидностите на ангиотензина кара кръвоносните съдове да се стесняват, повишавайки кръвното налягане. Следователно веществата, виновни за понижаването на равнищата на ACE се употребяват за лекуване на хипертония.

Алфа-амилазата е ензим, който оказва помощ за смилането на въглехидратите в червата и форсира освобождението на глюкоза в кръвта. Потискането на действието му е един от разновидностите за надзор на кръвната захар при консумация на високовъглехидратни храни.

В хода на проучването учените са стигнали до заключението, че екстрактите от лук и чесън понижават успеваемостта на ACE и алфа-амилазата. Въз основа на това откривателите считат, че двата продукта, както в естествената им форма, по този начин и под формата на екстракти, могат да бъдат включени в лечебния режим при лекуване на хипертония и диабет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР