Употребата на алкохол и наркотици се превръща в пандемия сред

...
Употребата на алкохол и наркотици се превръща в пандемия сред
Коментари Харесай

Новата пандемия: Ученици влизат дрогирани в час, непълнолетни продават наркотици

Употребата на алкохол и опиати се трансформира в пандемия измежду младежите у нас. В това са безапелационни специалистите в образованието, комисиите за битка с противообществените прояви и чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Тревожно зачестиха случаите в Благоевградска област на възпитаници, влизащи в клас надрусани и на малолетни, пласиращи дрога. Регионалното ръководство по обучение изпрати незабавно писмо до учебните шефове и до локалните управляващи за усилване на контрола.
Проблемът с използването на алкохол, дрога и модерния в последно време божествен газ измежду учениците е отражение на това, което се случва в обществото ни. Колкото и да е сериозна обстановката, тя не е толкоз в учебното заведение, колкото в средата отвън него, безапелационен е Методи Попов от Регионалното ръководство на образованието. И добавя, че ограниченията от тяхна страна не са спирали, а писмото е просто предварителна защита преди лятната почивка.
„ Младите са най-податливи, те са най-крехки, към момента нямат построените привички за отбрана против такива пороци, по тази причина уязвимостта там е най-голяма. Периодично събираме, обобщаваме информация. Там, където имаме чувство, че е незадоволителна превантивността, насочваме вниманието на сътрудниците в учебно заведение. Стремим се да сме настоящи със обстановката и времето “, разяснява Попов, представен от БНР.
Според специалистите в просветителната и превантивна активност обаче най-тревожният факт е, че обществото приема използването на опиати като неизбежна нормалност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР