Уорън Бъфет подаде оставка като попечител във фондация „Бил и

...
Уорън Бъфет подаде оставка като попечител във фондация „Бил и
Коментари Харесай

Уорън Бъфет подаде оставка като попечител на благотворителната фондация на Гейтс

Уорън Бъфет подаде оставка като настойник във фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, защото благотворителната организация се бори с разтърсванията, подбудени от развода на нейните основатели, а милиардерът се оказва в центъра на разногласия за делене на брачно имущество и споразумяване на налози.

“Моите цели са на 100% в синхрон с задачите на фондацията. “, съобщи 90-годишният Бъфет в изказване, в което също разгласи, че е достигнал половината от своите благотворителни цели, като е дарил всичките си акции в Berkshire Hathaway Inc. за щедрост.

90-годишният Бъфет е съдействал с над 27 милиарда щатски $ от личните си пари за благотворителната организация на Гейтс през последните 15 години. Той е един от тримата членове на борда на фондация Гейтс, дружно с Бил и Мелинда Гейтс, които оповестиха предишния месец, че се развеждат след 27 години брак. Бъфет не цитира директно развода на семейство Гейтс като причина за подаването на оставката си, само че в същото време даде по-широко изказване за своите цели и проекти за филантропската си активност и оползотворяването на голямото му благосъстояние.
Какво се случва с благосъстоянието на Бъфет?
През последните седмици Бъфет се сблъска с рецензии на фона на следствие на ProPublica за това по какъв начин някои богати лица, в това число ръководителят и основен изпълнителен шеф на Berkshire, заплащат ниски данъчни ставки по отношение на положението си. Бъфет сподели, че неговите 41 милиарда щатски $, импортирани в пет благотворителни фондации, са му донесли единствено към 40 спестени цента налози на всеки 1000 дарени $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР