унтът на различните избухна по-силно от всякога. Те пожелаха главни

...
унтът на различните избухна по-силно от всякога. Те пожелаха главни
Коментари Харесай

"Революция на различните" в "Темата на NOVA"

унтът на другите избухна по-силно от всеки път. Те пожелаха основни функции, сюжети към техните проблеми, наличие под светлината на прожекторите и съумяха. Тази седмица в „ Темата на NOVA” създателят Ивомира Пехливанова и операторът Димитър Василев вършат дисекция на революцията в разнообразни посоки на изкуството като мода, кино и литература.

В модата общоприетият модел за хубост от дълго време е отстъпил място на новото време. Все по-често се търсят манекени, за които е мъчно да се реши дали са от мъжки или женски пол. В литературата от години тече развой по поправяне на обичани сюжети като „ Пипи дългото чорапче” или „ Да убиеш присмехулник”. А новите правила, по които ще се дефинират премиите Оскар, към този момент разбуниха духовете в кино средите.

Дали изкуството ще се трансформира в пристана, който може да помогне за превъзмогването на предразсъдъците, или свободата на изложение ще надделее над разпоредбите, които промишлеността се пробва да наложи? Изявени персони от региона на културата, изкуството и шоубизнеса у нас и чужбина ще изложат своето виждане и опит по тези чувствителни тематики, по които обществото сякаш не може да реализира единодушие.

Независимо от половата ориентировка, етноса или цвета на кожата – всички са единомислещи, че казусът ще бъде решен едвам тогава, когато другите спрат да бъдат възприемани като такива. И когато осъзнаем, че всички сме разнообразни, само че правата ни би трябвало да са равни. Но допустимо ли е по този метод да пострада изкуството, или новите похвати в търсенето на равнопоставеност са нужни за смяна в статуквото?

Гледайте „ Революция на другите “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 18 октомври, незабавно след централната емисия вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР