Унизителен протоколен гаф се разигра на срещата между турския президент

...
Унизителен протоколен гаф се разигра на срещата между турския президент
Коментари Харесай

Ориентът среща Европа: Ердоган отказа да седне като равен с фон дер Лайен

Унизителен протоколен гаф се разигра на срещата сред турския президент Реджеп Ердоган и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На среща сред фон дер Лайен, Ердоган и Шарл Мишел турският президент отхвърли да седне до нея като равна по сан.

Служителите на турския президент бяха планували само две кресла, на които – след къс миг за фотоси – седнаха Ердоган и Шарл Мишел. Видимо обърканата и раздразнена Урсула фон дер Лайен се настани на близкия диван.

Срещу нея като еднакъв седна външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

По протокол фон дер Лайен и Ердоган са идентични по сан.

Наблюдатели разясняват, че създалата се обстановка е спомагателен щрих към решението на Турция да се отдръпна от Истанбулската спогодба. Срещата сред водачите беше точно за разискване на правата на дамите.

Държанието на Ердоган провокира редица мнения от високопоставени лица в Европейската комисия и институции. „ Какво дипломатическо крушение! “, написа Виолета Бълк, някогашен комисар на Европейски Съюз.

Нито фон дер Лайен, нито Мишел разясниха протоколния гаф по време на конференцията след срещата. „ Изключително съм обезпокоена, че Турция се отдръпва от Истанбулската спогодба. Тя цели да отбрани деца и дами от принуждение “, сподели фон дер Лайен в изказването си.

Официалните видеоклипове, оповестени от турската власт след срещата, икономисват този позорен протоколен гаф, като клиповете свършват досега преди формалните лица да заемат позициите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР