Университетската болница в Русе ще се нарича вече УМБАЛ Канев“-Русе,

...
Университетската болница в Русе ще се нарича вече УМБАЛ Канев“-Русе,
Коментари Харесай

Болницата в Русе приема името на милиардера Игнат Канев


Университетската болница в Русе ще се назовава към този момент УМБАЛ „ Канев “-Русе, откакто днешното общо заседание на акционерите гласоподава единомислещо новото название.

Жестът е към приноса за развиването на болничното заведение от страна на огромния донор – канадския милиардер от Русенско Игнат Канев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

До момента русенската болница, която има 152-годишна история, нямаше име.

„ По този метод се възражда една остаряла българска традиция хора, които посредством дарения и постъпките си са дали началото на една грижа за индивида, да останат в историята “, разяснява изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Иван Стоянов. Предстои вписването на решението на Управителния съвет в Търговския указател.

След като с финансовата поддръжка на Игнат Канев бе направено новото детско поделение, в този момент лечебното заведение и донорът считат да извърнат взор към хората с бъбречни болести. За нуждаещите се от хемодиализа ще бъде оборудвано напълно ново поделение с нова техника, с цел да може по-младите да съумеят да дочакат трансплантация, а на по-възрастните да се облекчи животът. Също по този начин ще бъде построен нов кръвен център, който да дава отговор на най-високите стандарти. Сегашното поделение по трансфузионна хематология ще бъде преместено, с цел да се освободи етажът за хемодиализата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР