Университетът на Алабама в Бирмингам (UAB) Marnix E. Heersink School

...
Университетът на Алабама в Бирмингам (UAB) Marnix E. Heersink School
Коментари Харесай

Успешна трансплантация на бъбреци от прасе на човек

Университетът на Алабама в Бирмингам (UAB) „ Marnix E. Heersink School of Medicine “ разгласи през днешния ден първата сполучлива трансплантация на генетично модифицирани, клинично чисти свински бъбреци на човек, изпаднал в мозъчна гибел, които заместват естествените бъбреци на реципиента. Тези позитивни резултати демонстрират по какъв начин ксенотрансплантацията може да се оправи с рецесията с дефицита на органи в международен мащаб, написа „ Сай Тех Дейли “, представен от БГНЕС.

В изследването, оповестено в „ American Journal of Transplantation “, откривателите от UAB тестват първия предклиничен модел за трансплантация на генетично модифицирани свински бъбреци на хора. На реципиента на проучването са трансплантирани два генетично модифицирани свински бъбрека, откакто са отстранени неговите.

" Заедно с нашите сътрудници в продължение на съвсем десетилетие правихме обилни вложения в региона на ксенотрансплантацията, надявайки се на резултатите, оповестени през днешния ден ", съобщи доктор Селвин Викерс, декан на Училището по медицина на UAB и основен изпълнителен шеф на здравната система на UAB и на алианса UAB/Ascension St. " Днешните резултати са удивително достижение за човечеството и способстват за навлизането на ксенотрансплантацията в клиничната сфера. "

Трансплантираните бъбреци филтрират кръвта, създават урина и, което е значимо, не са отхвърлени. Бъбреците остават жизнеспособни до края на проучването, 77 часа след трансплантацията.

" Този повратен миг в историята на медицината съставлява смяна на парадигмата и значим стадий в региона на ксенотрансплантацията, която евентуално е най-хубавото решение на рецесията с дефицита на органи ", споделя доктор Джейм Лок, шеф на Комплексния институт по трансплантация в катедрата по хирургия на UAB и водещ хирург в проучването. " Преодоляхме сериозни пропуски в знанията и получихме нужните данни за сигурност и изпълнимост, с цел да стартираме клинично изпитване върху живи хора с бъбречна непълнота в финален етап. "

Модифицирането на гени при свине за понижаване на имунното отменяне направи допустимо трансплантирането на органи от свине на хора, което може да предложи помощ на хиляди хора, които са изправени пред органна непълнота, заболяване или пострадване. Естествената дълготрайност на живота на прасетата е 30 години, те се развъждат елементарно и имат органи с размери, сходни на тези на хората.

Въпреки че диализата може да поддържа живота за известно време, трансплантацията предлага по-добро качество на живот и по-дълъг живот за дребното хора, които могат да получат достъп до трансплантация. По данни на Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни болести бъбречните болести убиват повече хора всяка година, в сравнение с ракът на гърдата или ракът на простатата. Чакането за бъбрек от умрял донор може да доближи пет години, а в доста щати то е близо 10 години. Почти 5000 души годишно умират в очакване на бъбречна трансплантация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР