Универсалният магазин на бъдещето на Амазон (Amazon.com) включва препоръки от

...
Универсалният магазин на бъдещето на Амазон (Amazon.com) включва препоръки от
Коментари Харесай

Алгоритми ще съветват клиентите на Amazon какви дрехи да пробват

Универсалният магазин на бъдещето на " Амазон " (Amazon.com) включва рекомендации от логаритъм и, по думите на един корпоративен шеф, " вълшебна кабина " в пробната, съобщава Ройтерс. Онлайн търговецът прави поредна крачка за разгръщане на стилния си бизнес като разгласи в четвъртък, че ще отвори първия си магазин за облекло тази година, който софтуерно да взема поради самостоятелните особености.

" Не бихме създали нищо във физическата търговия на дребно, в случай че не усещаме, че можем доста да подобрим потребителско преживяване ", споделя ръководещият шеф Симоина Васен.

Планираният " Амазон Стайл " (Amazon Style) заема повърхност от 30 000 квадратни фута (2787 квадратни метра), което е по-малко от типичния повсеместен магазин. Артикулите са на стелажите, а с цел да изберат цвета и размера, които желаят, клиентите сканират код с мобилното приложение на " Амазон ".

За да пробват облеклата, които са в склада, клиентите се подреждат на виртуална опашка за пробната, която отключват със смарт телефона си когато всичко е готово. " В пробната има персонално пространство за Вас, с цел да продължите да пазарувате, без да се постанова да излизате. Чрез сензорен екран клиентите могат да изискат повече продукти, които личният състав доставя в кабината в границите на минути. Това е като вълшебна кабина с видимо безконечен избор ", споделя Васен.

Сензорните екрани също по този начин оферират продукти на купувачите. " Амазон " пази запис на всяка стока, която клиентът сканира, тъй че логаритмите на компанията вършат персонализирани рекомендации за облекла. Клиентите могат да попълнят и анкета за стила. Докато стигнат до пробната чиновниците към този момент са оставили декларираните от клиента продукти, както и такива, които " Амазон " е подбрал. Купувачите могат да се откажат благодарение на консиерж (сътрудник, бел. ред.), споделят от " Амазон ".

Компанията неотдавна изпревари " Уолмарт " (Walmart) като най-големия продавач на облекла в Съединени американски щати, сочат данните от проучване. Въпреки това към момента съществуват благоприятни условия за разширение на бизнеса и конкуренцията с компании като " Мейсис " (Macy`s) и " Нордстром " (Nordstrom), които отвориха по-малки магазини.

Разгръщането на " Амазон " от комфортни и физически магазини за хранителни артикули към момента не е трансформирало търговията на дребно. Новият магазин на компанията има за цел да притегли необятен кръг купувачи с предлагането на стотици марки, споделя Васен, отказвайки да даде образци.

Няма равни на стотиците сътрудници и каси без касиер на тези на " Амазон ", споделя Васен. Там благодарение на биометрична система, позната като " Амазон Уан " (Amazon One), клиентите могат да заплащат с едно придвижване на дланта.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР