УНИЦЕФ България започва кампания за набиране на средства в помощ

...
УНИЦЕФ България започва кампания за набиране на средства в помощ
Коментари Харесай

УНИЦЕФ България започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

УНИЦЕФ България стартира акция за набиране на средства в помощ на потърпевшите от опустошителните трусове в Турция и Сирия, съобщават от българския офис на организацията. Хиляди деца и фамилии остават в риск и имат незабавна потребност от поддръжка. УНИЦЕФ работи на терен дружно с сътрудници и в двете страни, с цел да обезпечи на уязвимите деца зимни облекла, чиста питейна вода, протекция и психосоциална поддръжка. 
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 281
По линия на протекция на децата УНИЦЕФ работи по идентифицирането на разграничени от фамилиите си и непридружени деца и последващото им събиране със фамилията, както и обезпечаването на психосоциална поддръжка, защото доста от децата най-вероятно са претърпели мощна контузия от земетресението.

Всеки може да поддържа напъните на УНИЦЕФ, като изпрати SMS с текст UNICEF на 1021 и подари 5 лева еднократно. Данък добавена стойност и такси не се дължат за клиенти на всички мобилни оператори. Дарения се одобряват и по банковата сметка на УНИЦЕФ България, с съображение: Дарение – земетресение. 

Броят на жертвите в Турция и Сирия към този момент надвиши 20 000, а ранените са над 70 000, допълниха от офиса на УНИЦЕФ. В Турция земетресенията засегнаха към 13,5 милиона души, като повече от една трета от тях са деца. Над 6400 здания са разрушени, наранени са лечебни заведения, учебни заведения и друга сериозно значима инфраструктура. В Турция УНИЦЕФ координира с турското държавно управление и Службата за ръководство при бедствия и изключителни обстановки работата по зародилите потребности, свързани с по-широкия филантропичен отговор. Най-големият приоритет е да се подсигурява, че засегнатите деца и фамилии получават поддръжката, от която се нуждаят. В Сирия УНИЦЕФ към този момент обезпечи вода и хигиенични материали за 12 000 души. Хиляди фамилии останаха без заслон през зимата при минусови температури и чести превалявания от сняг или дъжд. Семейства с деца спят на улицата, в молове, учебни заведения, джамии, автогари, под мостове или  под намерено небе, защото ги е боязън да се приберат вкъщи. Един от най-големите цели за УНИЦЕФ е обезпечаването на достъп до чиста питейна вода и хигиенични условия на засегнатите деца и фамилии, което е от особена значимост за предотвратяването на болести в първите дни от филантропичната рецесия.

По  официални данни при земетресението с магнитуд 7,8, последвано от още над стотина труса, са починали минимум 21 719 души – 18 342 в Турция и 3377 в Сирия.

Според Световната здравна организация още 23 милиона души са били наранени, в това число " към пет милиона уязвими лица ". СЗО изрази опасения от тежка санитарна рецесия в района, която би предизвикала още повече вреди от земетресението. Хуманитарните организации се опасяват изключително доста да не се популяризира епидемията от холера, още веднъж появила се в Сирия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР