УНИЦЕФ България започва кампания по набиране на средства в помощ

...
УНИЦЕФ България започва кампания по набиране на средства в помощ
Коментари Харесай

УНИЦЕФ България започва кампания за набиране на средства за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

УНИЦЕФ България стартира акция по набиране на средства в помощ на потърпевшите от опустошителните трусове в Турция и Сирия.

Хиляди деца и фамилии остават в риск и имат незабавна потребност от поддръжка.

УНИЦЕФ работи на терен, дружно с сътрудници и в двете страни, с цел да обезпечи на уязвимите деца зимни облекла, чиста питейна вода, протекция и психо-социална поддръжка.



По линия на протекция на децата УНИЦЕФ работи по идентифицирането на разграничени от фамилиите си и непридружени деца и последващото им събиране със фамилията, както и обезпечаването на психо-социална поддръжка, защото доста от децата най-вероятно са претърпели мощна контузия от земетресението.

Всеки може да поддържа напъните на УНИЦЕФ, като изпрати SMS с текст UNICEF на 1021 и подари 5 лева еднократно . Данък добавена стойност и такси не се дължат за клиенти на всички мобилни оператори.

Дарения се одобряват и по банковата сметка на УНИЦЕФ България – IBAN: BG34RZBB91551065034919 , с съображение: Дарение – земетресение.

В Турция УНИЦЕФ координира с турското държавно управление и Службата за ръководство на бедствия и изключителни обстановки работата по зародилите потребности, свързани с по-широкия филантропичен отговор. Най-големият приоритет е да се подсигурява, че засегнатите деца и фамилии получават поддръжката, от която обезверено се нуждаят.

В Сирия УНИЦЕФ към този момент обезпечи вода и хигиенични материали за 12 000 души. Един от най-големите цели за УНИЦЕФ е обезпечаването на достъп до чиста питейна вода и хигиенични условия на засегнатите деца и фамилии, което е от особена значимост за предотвратяването на болести в първите дни от филантропичната рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР