United Cup, група ЕИталия – Норвегия 4-0Матео Беретини – Каспър

...
United Cup, група ЕИталия – Норвегия 4-0Матео Беретини – Каспър
Коментари Харесай

Беретини надделя над Рууд и изпрати Италия на градския финал


United Cup, група Е

Италия – Норвегия 4-0

Матео Беретини – Каспър Рууд 6-4, 6-4

Лучия Брондзети – Улрике Ейкери 6-2, 7-5

Матео Беретини обезпечи на Италия място на градския край в Бризбън след победа над Каспър Рууд в група Е на United Cup. Световният №16 подсети за най-хубавите си дни, като се приспособява доста по-добре към климатичните условия и офанзивите му с форхенд затрудняваха доста съществено двукратния финалист от Големия шлем. Малко по-късно Лучия Брондзети усили преднината на „ адзурите “ с триумф над Улрике Ейкери.

След равностойното начало Рууд стигна до два следващи брейкпойнта при 3-2. Беретини обаче реагира по превъзходен метод и не разреши на международния №3 да се откъсне в резултата. Скандинавецът си върна водачеството, само че не за дълго. Втората ракета на Италия изигра най-силния си интервал в мача и даде единствено една точка в последните три гейма от сета, надделявайки с 6-4.

Втораат част протече по подобен метод, като Рууд и този път поведе с 3-2, само че Беретини още веднъж записа серия от три следващи извоювани гейма, реализирайки единствената точка за пробив в сета. Норвежецът показва борбеност като редуцира пасива си, след което избави два от трите следващи мачбола, пред които бе изправен, само че Беретини не му разреши да му отнеме контрола върху дуела и победи с 6-4, 6-4 по-късно под час и половина на корта.

И двете двойни неточности в мача бяха дело на италианеца, само че за сметка на това той записа доста повеч асове (10-4) и завоюва 88% от точките си на първи сервис (35/40). Беретини беше безукорен при възможностите си за пробив (2/2), като в това време отрази и двата брейкпойнта, пред които бе изправен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР