United Cup, група BШвейцария – Казахстан 3-0Стан Вавринка – Александър

...
United Cup, група BШвейцария – Казахстан 3-0Стан Вавринка – Александър
Коментари Харесай

Вавринка надделя над Бублик в битката на капитаните


United Cup, група B

Швейцария – Казахстан 3-0

Стан Вавринка – Александър Бублик 6-3, 7-6(3)

Стан Вавринка подсигурява триумфа на Швейцария над Казахстан на United Cup след двусето триумф над Александър Бублик. След мощния първи сет трикратният първенец от Големия шлем бе съществено усложнен във втория, само че все пак съумя да се оправи със международния №37 в борбата на играещите капитани. По този метод Швейцария към този момент води с 3-0, откакто през вчерашния ден Белинда Бенчич и Марк-Андреа Хюслер дадоха стабилен задатък на „ кръстоносците “.

Вавринка бе доста по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (10-7) и не направи нито една двойна неточност (0-2). Бившият №3 завоюва 85% от точките си на първи сервис (29/34) и осъществя един от четирите си брейкпойнта (25%), до момента в който Бублик по този начин и не стигна до нито един късмет за пробив в хода на дуела.

Още от началото на мача Вавринка бе по-офанзивният състезател на корта, като Бублик разчиташе най-много на солидна отбрана и дълги разигравания, с които се надяваше да изтощи Stanimal. Швейцарецът обаче сподели доста добра физическа кондиция и на няколко пъти приключи със своя „ марков “бекхенд от главната линия. Вавринка последователно откри надзор върху играта и осъществя първия пробив в мача, повеждайки с 5-2. Лидерът на швейцарския отбор продължи да бъде безукорен на сервис и приключи без напрежение сета при 6-3.

Във втория сет Бублик усъвършенства представянето си и не позволи нов пробив, само че самият той не съумя да сложи под съществено напрежение Вавринка и да стигне до брейкпойнт. Това наложи изиграването на тайбрек, в който първенецът на Australian Open за 2014 година осъществя два следващи мини-пробива и натрупа удобен задатък от 4-0. Това бе повратният миг, защото Stan The Man запази тази разлика и победи с 6-3, 7-6(3) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР