Уникални светещи фотоси на родината показа фондация Нашият дом е

...
Уникални светещи фотоси на родината показа фондация Нашият дом е
Коментари Харесай

Уникални светещи фотоси от родината показа Нашият дом е България във фоайето на Народния театър

Уникални светещи снимки на родината сподели фондация " Нашият дом е България " във фоайето на Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Откриването се състоя точно на един от най-големите християнски празници Благовещение с живописен прочит на Светото Евангелие на Лука персонално от създателя на фондацията арх. Пламен Мирянов с съпровод на цигулка и арфа.

Денят 25 март не е определен инцидентно. " Чрез тайната на въплъщението на Сина Божи се направило в света най-великото събитие в зората на живота на човечеството станало деяние, което направило индивида плебей на прегрешението и гибелта, а в този момент се направило друго събитие, което би трябвало да избави хората от това иго. И едното и другото се осъществили посредством жена, нашите две прамайки, Ева и Мария. Ева обаче е прамайка на падналото, греховното човечество, а Мария на изкупеното и осветеното човечество ", пишат от " Нашият дом е България " и прибавят: " Нека и в този момент, празнувайки Светото Благовещение из дълбините на душата си, като Свети Архангел Гавриил да възкликнем към Пресвета Богородица: “Радвай се плодородна, Господ е с тебе!”

Снимките на български естествени явления в невъобразим до момента живописен вид могат да бъдат видени от посетителите на театъра изцяло гратис в работното време на институцията.

Някои от фрагментите са снимани по време на национални фестивали и празници, други са част от самодейностите на организацията, свързани със опазване на българщината и националната памет, възникване на родолюбиви и патриотични усеща.

Фотосите са неповторими и тъй като са напълно авторски, дело на самия арх. Пламен Мирянов и негови екип, които неуморно обикалят страната, с цел да снимат изобретателен и съвременен артикул. Тяхната безкористна цел е разпространение хубостта на родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и просвета на България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР