Уникална операция в неврологията в болница Св. Иван Рилски. Уникални

...
Уникална операция в неврологията в болница Св. Иван Рилски. Уникални
Коментари Харесай

Световноизвестен неврорентгенолог съдейства за уникална операция в болница Св. Иван Рилски

Уникална интервенция в неврологията в болница " Св. Иван Рилски ". Уникални три интервенции направиха през днешния ден лекарите там благодарение на световноизвестния неврорентгенолог проф. Ханс Хенкес. Той е в топ три на неврорентгенолозите в Европа, а в България е пристигнал особено, с цел да помогне за спасяването на няколко българи.

" Беше сложен случай. Нямаше опция да се оперира до момента, само че с някои новости в медицината през днешния ден опитахме... И беше сполучливо ", съобщи проф. Ханс Хенкес, неврорентгенолог.

Броим минутите, които им лишаваме, тъй като знаем какъв брой са им скъпи. Като всеки различен техен " елементарен " ден избавят животи. Днес обаче рискът за пациентите бил голям. Аневризма в мозъка и 30% късмет да не се разсънят.

" Това са едни разширения, си представете на съда, където стената е по-слаба. Всеки пулс на сърцето бие в тях. Те или порастват, или могат да се спукат. Във всеки един миг ". Крайно рисково. Когато седнахме и обяснихме на околните - считаме, че е по-добре да се направи в по-опитни ръце ", сподели доктор Станимир Сираков, шеф на Референтния център по мозъчно-съдови болести в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ".

Пращат имейл в Германия до проф. Хенкес.

" През него годишно може би минава най-големият брой аневризми, над 1200 такива случая вършат годишно. За съпоставяне - ние вършим към 200-250 годишно ", съобщи доктор Станимир Сираков.

Единият вид е пациентите да отидат при професора в Германия. Но това бил е прекомерно огромен риск за живота им.

" Другият вид е той да пристигна при нас, да създадем интервенциите дружно. Големият плюс е, че тук ние трупаме опит, а той, в случай че би трябвало, се включва и оказва помощ ", сподели още доктор Станимир Сираков.

Една интервенция по-късно професорът към този момент има мнение за българския екип.

" На международно равнище са. Без да пресилвам. Справят се в действителност прелестно ", сподели проф. Ханс Хенкес.

И има вяра, че рискът за пациентите е отминал.

" Няма причина да не го имаме вяра. Засега всичко наподобява добре ".

Оптимизъм, който тук не е празна дума. Използват го с мярка и в никакъв случай лъжливо. Използват го в този момент - след няколко часа интервенции и три/четири избавени живота по-късно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР