Уникален празник, посветен на българските традиции и обичаи, се проведе

...
Уникален празник, посветен на българските традиции и обичаи, се проведе
Коментари Харесай

Традициите оживяха в квартал „Прослав“

Уникален празник, отдаден на българските обичаи и традиции, се организира в квартал „ Прослав “. Събитието, озаглавено „ Традициите оживяват “ се провежда от ДГ " Боряна " за втора поредна година, като се организира с поддръжката на Община Пловдив и регион „ Западен “. Специални посетители на тържеството бяха ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков и кметът на региона Димитър Колев.

„ За да има една страна, с цел да съществува един народ, традициите би трябвало да бъдат съхранявани. Именно по тази причина няма нищо по-хубаво от това да видя по какъв начин нашите деца пазят тези традиции “, съобщи в приветствието си кметът Димитър Колев. Той поздрави шефа на „ Боряна “ Станислава Бекярова за всички прелестни начинания, с които показват детското заведение, както в страната, по този начин и в чужбина. Кметът на региона благодари и на Александър Държиков, който също почете събитието, за това, че бяха отпуснати средства за ремонт на детската градина.

Децата от „ Боряна “ пресъздадоха традициите и обичаите, свързани с пролетните празници. Те бяха бурно приветствани от жителите на „ Прослав “, които извършиха центъра на квартала. Кулминацията в програмата пък беше присъединяване на гайдарската група към НЧ " Никола Вапцаров ", които омагьосаха всички с осъществяванията си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР