Унгарците гласуват за парламент, а резултатите от вота ще определят

...
Унгарците гласуват за парламент, а резултатите от вота ще определят
Коментари Харесай

Започна гласуването на изборите в Унгария, руската кукла на конци Орбан се бори за четвърти мандат

Унгарците гласоподават за парламент, а резултатите от вота ще дефинират дали министър председателят Виктор Орбан ще ръководи още един - четвърти мандат. Избирателните секции отвориха порти тази заран в 6 ч. локално време в цяла Унгария. Гласува се на парламентарни избори. Битката се води за 199 депутатски места, само че главният въпрос е дали партията на досегашния министър председател Виктор Орбан Фидес ще победи и това ще му обезпечи следващ управленчески мандат, означават международните организации.

Избирателните секции ще работят до 19 ч. локално време.

За първи път опозицията в Унгария се сплоти и избра общ претендент - Петер Марки-Зай, който се изправя против Виктор Орбан. Освен изборите, през днешния ден унгарците би трябвало да гласоподават и в референдум дали в учебните заведения да се преподава наличие, обвързвано със половата ориентировка.

Марки-Зай е икономист и електроинженер, католик, безпартиен закостенял кмет на градчето Ходмезовасархели, татко на 7 деца през есента изненадващо завоюва изборите за претендент на опозицията.

Пребори опитни политици от опозиционните на ръководството на Орбан партии и съумя да сплоти 6 от тях към себе си. Той дава обещание да се бори с корупция, да понижи разделянето в обществото, да провежда референдум за смяна в конституцията и да работи за приемане на еврото. И най-много дава обещание да победи Орбан.

" Има единствено един късмет да сменим Виктор Орбан, да задържим младежите и да повишим благосъстоянието в Унгария ", споделя Марки-Зай.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР