Унгарският външен министър Петер Сиярто е цитиран в текста, че

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто е цитиран в текста, че
Коментари Харесай

Унгария заплаши България с вето за Шенген, ако не се отмени таксата за транзита върху руския газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто е представен в текста, че страната му е дала на България да разбере, че ще наложи несъгласие на влизането ѝ в Шенген, в случай че таксата върху съветския газ, превозен по основния маршрут за импорт на газ в Унгария, остане в действие.

" Дадохме на българите да схванат, че в случай че запазят (таксата) за дълго, в случай че заплашват сигурността на енергийните доставки за Унгария за дълго, тогава ще наложим несъгласие на влизането им в Шенген ", сподели Сиярто, представен от Българска телеграфна агенция.

Докато западноевропейските страни поставят огромни старания, с цел да спрат да употребяват съветски газ, Унгария, която няма изход на море, получава 4,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия в сходство с подписана през 2021 година договорка, главно през България и Сърбия, отбелязва Ройтерс.

Ден по-рано страната ни най-сетне получи зелена светлина за " Шенген " от Нидерландия.

" Нидерландия прави това (блокира България) от към четиринадесет или петнадесет години, само че в този момент в действителност може да се види прогрес. При това състояние просто би трябвало да бъдем обективни. Ако ние споделяме, че вършиме всичко, което се изисква от вас, само че ние към момента ви стопираме, това просто не е вярно, " съобщи Рюте
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР