Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не може сам да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не може сам да
Коментари Харесай

Орбан: Само Франция и Германия могат да променят позицията на ЕС относно санкциите срещу Русия

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че не може самичък да накара управлението на Европейски Съюз да анулира глобите против Русия, това могат да създадат единствено Франция и Германия. Говорейки в петък по радиопрограмата Kossuth, той означи, че може единствено да понижи вредите от глобите за личната си страна.

Орбан акцентира, че " единствено германците или французите могат да трансформират позицията на Европейски Съюз за глобите ", а политическият запас на Унгария не е задоволителен за това.

„ Мога единствено да огранича вредите “, сподели ръководителят на унгарското държавно управление, потвърждавайки отрицателното си отношение към санкционната политика на Брюксел.

Според него някой от управлението на Европейски Съюз най-сетне би трябвало да каже: „ Хора, развалихме всичко, време е да спрем “, тъй като по-нататък проблемите, подбудени от глобите, единствено ще порастват. „ Ако това се случи, цените на силата незабавно ще паднат, а с тях и инфлацията ще намалее на половина “, сподели Орбан.

Той също по този начин удостовери предходната си позиция, че Европа е най-големият губещ от спора в Украйна и глобите, наложени на Русия, а Съединени американски щати единствено печелят от това. „ От икономическа позиция единственият или най-малко главният губещ от войната в Украйна е Европа “, сподели той и добави, че „ Америка несъмнено печели “. Що се отнася до Русия, съгласно Орбан " въпросът е противоречив " дали тя печели или губи вследствие на украинския спор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР