Унгарският премиер Виктор Орбан няма никаква причина да блокира присъединяването

...
Унгарският премиер Виктор Орбан няма никаква причина да блокира присъединяването
Коментари Харесай

Володимир Зеленски към Виктор Орбан: Не съществува причина за блокиране на членството на Украйна в ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан " няма никаква причина " да блокира присъединението на Украйна към Европейския съюз, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски в Осло, в навечерието на съвещанието на Европейския съвет, на което ще бъде разискван този въпрос, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Помолих го да ми даде най-малко една причина, не три, пет или 10, а една причина. Все още очаквам отговора ", съобщи Зеленски на конференция в норвежката столица след среща с водачите на северните страни.

" Няма причина да се блокира украинското участие в Европейски Съюз ", акцентира той.

Започването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз и одобряването на 50 милиарда евро европейска помощ под формата на безплатни средства и заеми за Украйна ще бъдат включени в дневния ред на европейската среща на върха в Брюксел на следващия ден и в петък.

Унгарският министър председател националист Виктор Орбан, единственият водач от Европейски Съюз, който поддържа тесни връзки с Кремъл след нашествието на Русия в Украйна, обаче заплаши да блокира тези основни за Украйна решения.

Това би било " ужасна неточност ", повтори Орбан през днешния ден във връзка с започването на договаряния с Киев.

В Осло Зеленски съобщи, че се надява да има " доста градивна среща " с унгарския водач, " тъй като имаме обща граница ".

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР