Унгарският премиер Виктор Орбан, критикувайки днес европейския проект за реформиране

...
Унгарският премиер Виктор Орбан, критикувайки днес европейския проект за реформиране
Коментари Харесай

Орбан сравни миграционната реформа на ЕС с депортациите по времето на Холокоста

Унгарският министър председател Виктор Орбан, критикувайки през днешния ден европейския план за реформиране на системата за даване на леговище в Европейския съюз, попита дали ще бъде належащо " да бъдат принуждавани със мощ " търсещите леговище в Германия да се " качат на вагони " за Унгария, съобщи Българска телеграфна агенция.

Унгарската съпротива незабавно жигосах " срамния паралел с Холокоста ".

Критикувайки постигнатото неотдавна съглашение, предвиждащо наложителна взаимност сред страните членки в грижите за бежанците, унгарският водач националист осъди " разпоредбите, които дават на Брюксел правото да споделя по какъв начин да се разпределят мигрантите ".

" В Германия ще хващат ли мигранти, които не желаят да идват тук, ще ги събират, транспортират във вагони и ще ги разтоварват у нас? ", попита Виктор Орбан.

" Всяка страна, която не разрешава на мигранти да влязат, ще бъде принудена да го направи принудително ", сподели той в изявление за медия, близка до държавното управление.

Унгарският министър председател към този момент назова съглашението " недопустимо " предходната седмица, обвинявайки Европейската комисия в " корист с пълномощията си ".

Съгласно препоръчаната промяна от всяка страна членка ще се изисква да одобри избран брой лица, търсещи леговище и дошли в страна от Европейски Съюз, подложена на миграционен напън (в взаимозависимост от тяхното население и техния Брутният вътрешен продукт на глава от населението), или, в случай че не го създадат ще би трябвало дават финансова помощ от 20 000 евро на човек.

Постигнатото съглашение проправя пътя за договаряния с Европейския парламент предвид на приемането на промяната преди изборите за възобновяване на състава му през юни 2024 година

" Той просто не е в положение да спре срамните си паралели с Холокоста ", реагира демократичната евродепутатка Каталин Чех, когато Виктор Орбан съпостави предишния месец Европейски Съюз с нацисткия режим в Германия.

" Карл Велики, Наполеон, Хитлер... всички те мечтаеха за европейско единение ", сподели в тирада унгарският министър председател.

" И през днешния ден е по този начин, националният суверенитет и имперската фантазия се изправят един против различен ", добави той.

При ръководството на Виктор Орбан, който е на власт от 2010 година, Унгария построи огради по границите си и ограничи подаването на молби за леговище до посолствата си в чужбина, политика, която й завоюва няколко неоправдателни решения от Съда на Европейски Съюз.

Миналата година единствено 18 души са получили бежански статут в Унгария - по-малко в сравнение с в която и да било друга страна от Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР