Унгарският министър-председател Виктор Орбан е потвърдил, че ще присъства на

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан е потвърдил, че ще присъства на
Коментари Харесай

В Унгария: Виктор Орбан ще гледа на живо мача с България

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е удостоверил, че ще участва на мача на националните тимове на Унгария и България довечера.

Втората за българите европейска подготовка от група G стартира в 21.45 часа и ще се играе на стадион " Пушкаш Арена ".

59-годишният маджарски министър председател е сериозен почитател на футбола, както и на МОЛ Види на клубно равнище. А любовта му към най-популярната игра се показва в вложения за милиони евро в инфраструктурата, организацията и обезпечаването на тимове и райони. От протокола на министерския съвет на страната са удостоверили пред футболната федерация, че Орбан ще бъде в Супер-ВИП-ложата довечера, а паралелно до него ще седне и президентът на БФС Борислав Михайлов.

За Орбан това е втора среща на високо равнище, на която ще върви като фен в границите на 10 дни, откакто посети и дуела сред Ференцварош и Байер (Леверкузен) в Лига Европа на 16-и март.

Иначе домакините демонстрираха отношение на най-високо равнище към българския тим и делегацията.

Ангажирани асистенти непрекъснато се интересуваха на кой какво му липсва, с цел да решат проблема както на " Пушкаш Арена ", по този начин и въз основата на националния отбор " Телки ", която се намира на 20 километра северно от Будапеща.

Около 500 почитатели ще поддържат българския народен тим тази вечер. Пресаташето на унгарския футболен съюз (MLSZ) Йеньо Шипош съобщи, че в началото българите са поискали 400 билета, а по-късно са декларирали още, като са получили 100 спомагателни.

Интересното е, че агитката на българите тази вечер ще събере сънародници от три страни. Освен най-многочислената група, която идва от нашата страна, в бранша на " Пушкаш Арена " ще развеят трибагреници българи, живеещи в Унгария и в прилежаща Словакия.

Капацитетът на впечатляващия и скъпоструващ народен стадион на унгарците е малко над 62 хиляди фенове, само че съгласно индивидът от федерацията, от съображения за сигурност ще бъдат пуснати най-вече 60 хиляди. И това е на път да се случи, защото в неделя вечерта е имало малко над 900 свободни билета, по високите етажи на секторите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР