Унгарската държава ще се опита да организира съвместни културни събития

...
Унгарската държава ще се опита да организира съвместни културни събития
Коментари Харесай

Унгария с културни събития с България по време на европредседателството

Унгарската страна ще се опита да провежда взаимни културни събития с България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз следващата година, съобщи в студиото на „ Денят стартира с просвета “ посланикът на Унгария Н. прочие Текла Харангозо. Тя добави, че политиката на унгарското държавно управление е да направи достиженията на националната просвета по-достъпни за необятна аудитория.

Нейно превъзходителство Текла Харангозо добави, че унгарските културни полезности на предишното и бъдещето би трябвало да се демонстрират дружно.
Н. прочие Текла Харангозо, дипломат на Унгария в България: Това е голямо предизвикателство, тъй като би трябвало да отговаряме на потребностите както на млади, по този начин и на възрастни. По-възрастните повече гледат телевизия и слушат радио, тъй че можем да ги притеглим с класическа просвета. Но синът ми, да вземем за пример, е постоянно с преносим компютър или смарт телефон в ръка. Затова би трябвало да достигнем до тях посредством интернет.
Посланикът на Унгария в България съобщи, че приоритет на унгарското държавно управление става културният туризъм в страната.
Н. прочие Текла Харангозо, дипломат на Унгария в България : Все повече гостите на страната ни желаят да си прекарат почивката интензивно и да имат интелектуални прекарвания. В Унгария има разнороден фолклор, който е наличен за гостите ни. Унгария е и страната на фестивалите, тъй като имаме до 600 фестивала на година.
Тя съобщи, че увеличаващият се брой задгранични студенти в Унгария усилват културния продан с останалите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР