Унгария започва да изпробва руската ваксина срещу COVID-19, след като

...
Коментари Харесай

Сорос е виновен: За какво й е на Унгария руската ваксина срещу COVID-19 |

Унгария стартира да тества съветската ваксина против COVID-19, откакто предходната седмица стана първата европейска страна, получила мостри от нея.

Външният министър Петер Сиярто заяви, че Унгария е получила 10 дози от имунизацията " Спутник V " и ще я тества за сигурност и успеваемост.

Миналата седмица Сиярто сподели, че се водят договаряния с съветските сътрудници за произвеждането на препарата в Унгария.

Официална Будапеща договаря и с три китайски производителя на ваксини, а в същото време е резервирала 12 милиона дози от бъдещите ваксини на фармацевтични компании от Европа и Съединени американски щати - британско-шведската " AstraZeneca ", белгийската " Janssen " и германско-американската на " Pfizer-BioNTech ".

" Спутник V " не е минала още пълноценните клинични изпитвания и не е оценена от Европейската организация по медикаментите. Тя към този момент се ползва в Русия измежду здравни служащи и високорискови групи, отбелязава Асошиейтед прес.

Унгарският премиер Виктор Орбан твърди, че " Западът се опълчва на съветската ваксина по идеологически аргументи ".

Неочаквано по тематиката с имунизациите Орбан намеси и името на Джордж Сорос - милиардерът още веднъж целял да злепостави Унгария, твърди министър председателят.

Сорос не би трябвало да взема решение коя ваксина е добра. Това ще решат експертите в лабораториите, както и хората, които ще имат свободен избор между имунизациите, заяви Орбан пред унгарското държавно радио на 20 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР