Унгария възнамерява да координира по-тясно своята политика към мигрантите с

...
Унгария възнамерява да координира по-тясно своята политика към мигрантите с
Коментари Харесай

Унгария ще опита съюз с Австрия и Италия срещу имигрантите


Унгария има намерение да координира по-тясно своята политика към мигрантите с Австрия и Италия след изборите в тези две страни, на които антиимигрантските партии получиха необятна поддръжка, сподели през вчерашния ден унгарският външен министър Петер Сиярто, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки " Ройтерс ".

Според министъра методът по този проблем на държавното управление във Виена и на десния център в Италия е доста подобен с този на централноевропейските страни в Европейски Съюз. " Затова е явно, че ще работим дружно в бъдеще ", сподели Сиярто в изявление за " Ройтерс ".

" Това не е ориентирано против западната част на Европа, а против миграцията и то дава отговор на нашите ползи, тъй като даваме приоритет на сигурността ", добави той.

Сиярто уточни, че страните от Вишеградската четворка нямат проекти да уголемяват този съюз, само че това не би трябвало да пречи за определяне на по-близки връзки с тези страни, които мислят по същия метод.

" Ройтерс " напомня, че блян към по-тясно съдействие с Унгария изрази и австрийският канцлер Себастиан Курц след среща с унгарския министър председател Виктор Орбан в края на януари.

Страните от Вишеградската четворка (Унгария, Чехия, Словакия и Полша) опазиха отхвърли си да одобряват бежанци с опасения за сигурността.

В Австрия канцлерът Себастиан Курц образува коалиция с Австрийската партия на свободата, което направи страната единствената в Европа с крайнодясна група в държавното управление.

В Италия предишния месец ръководещата лявоцентристка Демократическа партия загуби изборите от антиситемни и десни парии, които водеха акция против имиграцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР