Унгария се е споразумяла с Румъния, Словакия и България да

...
Унгария се е споразумяла с Румъния, Словакия и България да
Коментари Харесай

Унгария налага забрана на вноса на украинско зърно

Унгария се е споразумяла с Румъния, Словакия и България да наложат забрани върху вноса на зърно от Украйна, с цел да защитят пазарите си, в случай че Европейски Съюз не удължи възбраната, която изтича на 15 септември, сподели в сряда министърът на земеделието на Унгария.

преди началото на държавното съвещание, че отпадането на възбраната за импорт от Украйна е желателно, защото това ще понижи цените на главните храни.

" Нека бъдем ясни - възобновяването на вноса от Украйна ще понижи цените на главните храни, ще понижи инфлацията, което ще помогне на хората с ниски приходи и ще усили приходите в бюджета от импорт и експорт ", сподели Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

Във вторник парламентарна комисия одобри проекторешение България да анулира възбраната за украински импорт на някои артикули след 15 септември. Окончателното решение
 Петков желае анулация на ембаргото за украинското зърно, с цел да бори цените на храните
Петков желае анулация на ембаргото за украинското зърно, с цел да бори цените на храните

Напълно погрешни са изказванията, че позволяването на вноса на украинско зърно ще унищожи българското земеделие

Украйна стана напълно подвластна от различни направления на Европейския съюз , наречени " Коридори на солидарнот ", за своя експорт на зърно, откакто през юли, която позволяваше украинското зърно да се транспортира безвредно през нейните черноморски пристанища.

В резултат на това фермерите в прилежащите страни - Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия - са изправени пред нараснала конкуренция и усложнения на личните си пазари.

Русия сподели, че ще се върне към черноморската договорка за зърно единствено в случай че изискванията й за експорт на лично зърно и торове бъдат изпълнени.

Унгарският министър на земеделието Ищван Наги съобщи в обява във " Facebook ", че тази нова национална възбрана ще се ползва за по-широка гама украински артикули от актуалните ограничения.

" Разбрахме се с моите румънски, словашки и български сътрудници, че в случай че няма решение за удължение на съществуващия мораториум от Брюксел, тогава ще предприемем самостоятелни национални ограничения ", сподели Наги във видеообръщение.

Полша и Унгария обявиха, че, в случай че Комисията не я удължи.

Европейската комисия, които ще забранят продажбите в Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия, като в същото време разрешат преноса към пазари отвън Европейски Съюз, основно в Африка. Тези ограничения изтичат в петък.

Еврокомисарят по земеделието сподели във вторник, че има вяра, че Европейската комисия би трябвало да удължи краткотрайната възбрана за импорт от Украйна в тези пет страни , защото мярката оказа помощ за увеличение на износа отвън блока.
 Лондон: Алтернативните пътища не могат да заменят черноморския експорт на храни от Украйна
Лондон: Алтернативните пътища не могат да заменят черноморския експорт на храни от Украйна

Зърнената договорка е съдействала за спад на международните цени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР