Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната

...
Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната
Коментари Харесай

Унгария с ултиматум да ни наложи вето за Шенген, ако не махнем таксата за руския газ

Унгария е изпратила публично известие до България, че в случай че страната ни не отстрани таксата за транспорт на съветски газ, Будапеща ще наложи несъгласие за присъединението ни към Шенген. 

Това съобщи министър председателят Николай Денков в Брюксел, като разяснява повода за решението таксата да бъде отсрочена. Ще се отсрочи използването на таксата за директен транспорт на газ, с цел да може страната ни да влезе в Шенген, заявиха в взаимно изявление в коридорите на Народно събрание водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на 11 декември. 

" Решихме да не рискувмаме в този миг с значими, въпреки и не бих споделил, решаващи стъпки във връзка с Шенген ", изясни Денков, който е в белгийската столица за Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани и съвещанието на Европейския съвет. 

" Изготвили сме към този момент предложение, ще го изпратим на Австрия. Разбира се, ще използваме и Европейска комисия като посредник, тъй че продължаваме договарянията. Предварителните диалози се състояха още през вчерашния ден, посочи министър-председателят. 

Това, което не желаеме, е да оставаме заложници с решения, които нямат общо с логиката за развиване на Европейски Съюз. Това, което се опитваме да избегнем, е нуждата още веднъж да влизаме в решение на Европейския съвет, което да изисква единогласие ", уточни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР