Унгарецът Мартон Фучович преодоля първия кръг на турнира по тенис

...
Унгарецът Мартон Фучович преодоля първия кръг на турнира по тенис
Коментари Харесай

Мартон Фучович и Джак Дрейпър стигнаха до втория кръг на Sofia Open

Унгарецът Мартон Фучович преодоля първия кръг на шампионата по тенис на твърди кортове за мъже АТР 250 Sofia Open с награден фонд 563815 евро. Поставеният като номер 8 в схемата на шампионата ще се изправи против австриеца Юри Родионов там, откакто отстрани младия французин Терънс Атман с със 7:6 (4), 6:3 за час и 33 минути.

Фучович, който е на 47-о място в международната класация на АТР, водеше равностойна борба в първия сет с пристигналия от квалификациите французин. Той проби за 3:2, само че брейкът бързо беше върнат. В последна сметка равновесието се резервира до тайбрека, където унгарецът беше по-концентриран и взе преднина. Във втората част играта също беше равностойна до 3:2, когато унгарецът направи пробив и оттук насетне не изпусна успеха. По този метод той става вторият маджарин, който преодолява първия кръг след Фабиан Марожан.

Напред се класира и намиращият се на 82-о място в подреждането на АТР Джак Дрейпър, който отстрани германеца Максимилиан Мартерер с 6:3, 6:2 и по-нататък има за противник Лоренцо Музети.

Играещият с лявата ръка британец Дрейпър дойде в чудесно въодушевление в София, откакто през предходната седмица завоюва петата си купа от шампионат Чалънджър за годината. Той направи по два пробива във всеки сет и за 68 минути завърши мача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР