Умният дом все повече излиза от теоретичното проектиране и се

...
Умният дом все повече излиза от теоретичното проектиране и се
Коментари Харесай

Как да се възползваме от предимствата на интелигентния дом?

Умният дом от ден на ден излиза от теоретичното планиране и се трансформира в действителност, изключително с навлизането на изкуствения разсъдък и неговите първи измерения като гласовия асистент Alexa, Гугъл помощник, или пък приложения, които управляват домашното " самоуправление " на осветлението, отоплението, задвижването на роботизираната прахосмукачка и ред други функционалности, където и да сте, без значение дали на работа или на отмора.

Предимствата на " интелигентните " домове

Комфорт при ръководство и взаимоотношение с дома ви:  опцията за елементарно и бързо ръководство на домакинските задания, като включване на отоплението, когато си тръгвате от работата, конфигурация на осветлението, приспособено към всеки миг или инспекция какво се случва в нашия дом от вашия смарт телефон са някои от преимуществата на превръщането на дома ви в " образован ". По този метод можете да се разсъните заран с аромата на прясно сварено кафе, да имате идеалната температура, когато се приберете у дома, или да адаптирате осветлението по ваш избор. 

Сигурност:  тези устройства имат способността да подсигуряват сигурността на вашия дом посредством интелигентни охранителни камери, датчици за придвижване или електронни брави, които можете да контролирате през мобилния си телефон. Вече технологиите могат да се грижат за вас и вашето семейство когато и да е.

Енергийна успеваемост посредством интелигентни устройства:  включване и изключване на избрани уреди, когато е належащо, интелигентно програмиране на отоплението или програмиране на осветлението освен икономисват от сметката за електричество, само че също по този начин ви разрешават да бъдете по-отговорни към околната среда.

Какво ви би трябвало, с цел да автоматизирате дома си?

Ако за първи път мислите за придобиване на устройства, които ви оказват помощ да автоматизирате дома си и не знаете от кое място да започнете, от значително значение е да обмислите какво желаете да постигнете и да проучите опциите, вземайки предвид бюджета, с който разполагате. В момента на пазара има доста интелигентни устройства, които могат да улеснят всекидневието ви. Ето някои от тях. 

Инсталирането на wifi крушки ще ви разреши да конфигурирате светлината у дома от вашия смарт телефон, тъй че те да оферират идеалното осветяване, когато решите да гледате филм или да се насладите на сантиментална вечеря. 

Инсталирайки интелигентна охранителна камера можете да наблюдавате какво прави вашето бебе, до момента в който работите или да ви алармират, в случай че в дома ви влезе апаш.

Чрез интелигентни щепсели ще можете да включвате или изключвате уредите отдалечено. Така можете да програмирате фурната, че вечерята да е подготвена, когато се приберете вкъщи или в кафемашината да има прясно приготвено кафе, незабавно щом се разсъните.

Контролът на температурата вкъщи е елементарен с интелигентни термостати, които ще ви разрешат да зададете мечтаните градуси от вашия смарт телефон, където и да се намирате. 

Източник: eleconomista.es

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР