УМБАЛ Бургас е рекордьор по студенти-практиканти. Болницата привлече над 90

...
УМБАЛ Бургас е рекордьор по студенти-практиканти. Болницата привлече над 90
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас с рекорден брой студенти-практиканти |

УМБАЛ Бургас е рекордьор по студенти-практиканти. Болницата притегли над 90 младежи по програмата на МОН " Студентски практики " и сега те са в лечебното заведение на стаж, оповестиха от болничното заведение.

Най-много са студентите от Университет " Проф. доктор Асен Златаров " - бъдещи лекари, медицински сестри, рехабилитатори. Болницата е подписала контракти за практики и с други висши образователни заведения и измежду настоящите практиканти има студенти по право, счетоводство, инженерни науки.

Бъдещите лекари имат максимален интерес към хирургията и детските заболявания. Във второ детско поделение са разпределени 12 стажанти. Наесен те ще бъдат втори курс и всичко, обвързвано с практическата работа в болничното заведение им е доста забавно.

Първоночално са следили дейностите на педиатрите в незабавния детски кабинет и незабавните детски положения, сега се срещат с метода на осъществяване на визитация и попълване на здравната документи. Началникът на Второ детско поделение доктор Хрипсиме Каспарян споделя, че извънредно доста са й помогнали в оформянето на медицинските документи, които са неизменима част от работата на лекаря.

" С доста положителни усещания съм от студентите, доста любознателни младежи и имат афинитет към хирургията ", показа и доктор Кирил Симеонов, старши доктор в Първа хирургия. Той е бил началник на 8 студенти, които към този момент са завършили своя стаж. 25 от работещите в болничното заведение експерти са приели да станат ръководители на практикантите и да ги вкарват в спецификата на своята работа.

Програмата на МОН " Студентски практики " дава опция на всички настоящи студенти да преминат практическо образование от 240 часа в определена от тях организация. Практиката е платена. Заплащане от бюджета на програмата получават както студентът, по този начин и негов началник - наставник.

В УМБАЛ Бургас има свободни места за практиканти в направленията медицина, здравни грижи, стопанска система, право и приемът на студенти продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР