Ултраконсервативният кандидат за преиздент на Иран Ебрахим Раиси има значителна

...
Ултраконсервативният кандидат за преиздент на Иран Ебрахим Раиси има значителна
Коментари Харесай

Ултраконсерваторът Ебрахим Раиси печели президентските избори в Иран

Ултраконсервативният претендент за преиздент на Иран Ебрахим Раиси има забележителна преднина на президентските избори с над 17 800 000 гласа, заяви на конференция в Техеран представител на вътрешното министерство, като се базира на частични резултати, съобщи ДПА.

Умереният претендент за президент на Иран Абдолнасер Хемати към този момент призна успеха на Раиси, откакто изследвания на ирански медии демонстрираха, че успеха му е неоспорима, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Надявам се, че вашето държавно управление, под управлението на Върховния водач аятолах Али Хаменей, ще донесе облекчение и разцвет на нашата страна ", съобщи Хемати, който е някогашен началник на иранската централна банка.

Действащият президент Хасан Рохани към този момент съобщи в излъчена по малкия екран тирада, че на първия тур на изборите е бил излъчен победител, само че не уточни категорично Раиси, тъй като още не бяха оповестени публични резултати, съобщи Франс прес.

Победителят обаче е " явен ", добави Рохани, като означи, че ще сервира формалните си поздравления по-късно.

60-годишният Раиси ще размени на поста сегашният сдържан президент, което ще означи забележителен прелом във външната политика на страната.

Окончателните резултати се чакат по-късно през днешния ден. Новият президент встъпва в служба през август.

Hardliner Ebrahim Raisi set to be Iran`s next president

— BBC News (World) (@BBCWorld)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР