Улица в Северна Калифорния скоро ще носи името на покойния

...
Улица в Северна Калифорния скоро ще носи името на покойния
Коментари Харесай

"Tupac Shakur Way": Оукланд кръщава улица на легендарния рапър

Улица в Северна Калифорния скоро ще носи името на починалия рапър Тупак Шакур. Градският съвет на Оукланд единомислещо реши да кръсти градска улица на името на рапъра, който живееше в града при започване на 90-те години на минали век, заяви " Гардиън ".

Участък от бул. MacArthur до езерото Мерит, където в миналото е живял Шакур, ще резервира и настоящето си име, само че също по този начин ще получи спомагателното, почетно име " Tupac Shakur Way ".

Рапърът имал уговорено прослушване за " Епизод 1 - Невидима опасност "

Възпоменателните плочи и знаци, сигнализиращи за смяната, ще бъдат платени от фондация Тупак Шакур.

Връзката на Шакур с града надвишава уроците, които е научил, до момента в който е живял в него. Той снима видеото към една от най-известните си песни Brenda’s Got a Baby в града. Песента и музикалното видео описват трагичната история на майка тийнейджърка, която е убита.

Джеймс Роузмънд е задържан през 2011 година по съмнение в разпространяване на кокаин

Рапърът загуби живота си едвам на 25 години, когато бе убит и погубен от автомобил в Лас Вегас през 1996 година Той остава един от най-разпознаваемите рапъри в хип-хоп общността.

В решението си общината на Оукланд написа, че преименуваната част от улицата ще припомня на хората за приноса на Шакур към града и ще възхвалява изкуството и културата като катализатори за социална смяна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР