Улица Съборна трябваше да стане пешеходна след обновяването на пл.

...
Улица Съборна трябваше да стане пешеходна след обновяването на пл.
Коментари Харесай

Фандъкова: Съборна е предвидена за пешеходци, въпросът бе кога да се случи

Улица " Съборна " трябваше да стане пешеходна след обновяването на пл. " Св. Неделя ". Всяка смяна би трябвало да обслужва по най-хубавия метод хората в града. Винаги има разнообразни отзиви - на живеещи, работещи и на такива, които просто минават оттова. Работата на кмета и на общинските съветници е да търсят салдото, с цел да не пострада дадена група от хора поради наши решения. Хората, които живеят на ул. " Съборна ", упорстват за връщането на колите. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на настояването на живеещи и работещи на централната столична улица за връщане на автомобилното придвижване и паркоместата, откакто те влязоха в конфликт със " Спаси София " по тематиката.

" Там също има основана неправителствена организация. Срещала съм се с тях, те имат своите претенции и учредения. Общинският съвет е задължен да ги изслуша. Какво ще реши СОС, аз не мога да кажа. Когато има разнообразни отзиви, те би трябвало да се чуят и би трябвало да има разговор. Не може да считаме, че има единствено една гражданска организация и постоянно тя да е само права. Трябва да чуваме всички и деликатно след разискване да се взимат решенията ", сподели още кметът на София.

" Улицата е планувана да е пешеходна в доста от документите на общината. Въпросът беше по кое време да се случи това. Постъпи планът и имахме увещание, че той е разискван с жителите и СОС взе решението. Според мен това трябваше да се случи, когато тя се реконструира, т.е. след осъществяването на плана на арх. Масимилиано Фуксас за пл. " Св. Неделя ". Но още веднъж споделям - това са планове, които би трябвало да бъдат дискутирани, тъй като касаят градската среда. Не може да кажеш, че не те интересува мнението на една група от хора. Общинските съветници са длъжни да поддържат връзка с всички жители ", сподели Фандъкова.

По мотив изказванията на " Спаси София ", че вотът в програмата " София избира " е манипулиран, тя съобщи, че зам.-кметът по цифровизация през вчерашния ден разгласи опитите за навлизане в системата и са сезирани способените органи.

" Да не се окаже най-после, че крадецът вика - дръжте крадеца ", добави Фандъкова.

Тя благодаря на всички дейни жители, които участваха в гласуването.

" Ние още не знаем резултатите. Ако " Спаси София " ги знаят, би трябвало да кажат от кое място, тъй като аз персонално не ги зная. Не бива гражданското пространство да се изземва от една организация. Граждани са всички, цивилен организации - има доста. Мисля, че това беше една чудесна концепция, която би трябвало да развием, а не да се получават дребни разправии, които да я компрометират. София е град на дейните хора и те не се изчерпват с една организация ", приключи Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР