Окончателният проект на частната болница Мама и аз предвижда разкриване

...
Окончателният проект на частната болница Мама и аз предвижда разкриване
Коментари Харесай

Проектът за частната болница Мама и аз предвижда 11 структури за лечение на деца

Окончателният план на частната болница " Мама и аз " планува откриване на 11 структури за лекуване на деца, измежду които неонатология, детска хирургия, детска онкология. Това е записано в информация на Изпълнителна организация " Медицински контрол ", които са създали три сложни оценки на плана, преди да се предложи за утвърждение от Министерския съвет.

Проектът за нова частна болница " Мама и аз " е получил финалната си сложна оценка след позитивно мнение от Здравната каса за откриване на 413 кревати, като част от тях са разпределени в 11 структури за лекуване на деца, а освен в педиатрия.

Според изпратена до медиите информация, първата сложна оценка на болничното заведение " Мама и аз " е подписана през април предходната година, откакто от Здравната каса (НЗОК) дават позитивен отговор за откриване на 421 кревати в 29 болнични структури.

В следствие броят на структурите повишен до 39, а на леглата е понижен до 413, само че структурите за лекуване на деца остават 11 и при втората сложна оценка, подписана през юни предходната година. Сред тях има детска неврология, детска ревматология, детска онкология, неонатология.

Последната трета оценка е подписана при започване на март тази година от Директора на медицинския контрол Иванка Динева след позитивно мнение с подписа на освободения към този момент шеф на здравната каса Станимир Михайлов. По създание няма нищо ново в нея, с изключение на адреса, на който ще се строи болничното заведение. Първоначалният план беше плануван върху терен на столичния бул. " Д-р Г.М.Димитров ", а при този теренът е покрай Летище София.

По-рано от Обществения съвет за основаване на Национална детска болница желаеха гласност на документите, с които е обещано позволение за създаване на лечебното заведение. Решението, което държавното управление гласоподава във вторник, беше анулирано в сряда след публичен напън и отрицание от страна на президента Румен Радев и партиите Движение за права и свободи и ПП-ДБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР