Прокурор Райна Бачева от районната прокуратура в Перник, осъдена за

...
Прокурор Райна Бачева от районната прокуратура в Перник, осъдена за
Коментари Харесай

Уволниха прокурорка, опитала да спре дело срещу врачка

Прокурор Райна Бачева от районната прокуратура в Перник, наказана за склоняване на своя колежка да приключи дело против гадателка, бе дефинитивно освободена от правосъдната система. Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на обвинителката против решението на Прокурорската гилдия, с което е уволнена заради осъждането ѝ, без значение от обстоятелството, че е поискала обновяване на наказателното дело против нея, съобщи Lex.bg.

На 6 юли 2023 година Върховният касационен съд остави в действие присъдата на апелативните съдии, с която Бачева е наказана условно на 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период поради това, че е склонявала своя колежка да приключи дело против гадателка, както и за осуетено следствие за случай на пътя. Пет дни по-късно - на 11 юли, Бачева внася в Прокурорската гилдия искане да бъде освободена от правосъдната система.

На 21 юли с.г. тя подава още една молба за овакантяване като показва, че от медиите научила за влязлото в действие неоправдателно решение против нея.

След три дни - на 24 юли, следва трета молба от Бачева, този път към този момент не желае да напуща, а моли Прокурорската гилдия да отсрочи освобождението ѝ, тъй като е поискала обновяване на наказателното дело против нея, както и искане за прекъсване на осъществяването на присъдата.

На 25 юли Комисията за атестирането и състезанията е разгледала първите две молби - за овакантяване, като взема решение да предложи на Прокурорската гилдия да ги остави без почитание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР