13 западни държави, сред които много традиционно подкрепящи Израел, го

...
13 западни държави, сред които много традиционно подкрепящи Израел, го
Коментари Харесай

13 държави призоваха Израел за сдържаност в Рафах


13 западни страни, измежду които доста обичайно подкрепящи Израел, го приканиха да не подхваща огромна атака в Рафах, съобщи Агенция Франс Прес.

" Отново се противопоставяме на пълномащабна военна интервенция в Рафах, която би имала пагубни последствия за цивилното население ", се споделя в апела, изпратен от външните министри на страните до техния израелски сътрудник Израел Кац и оповестен обществено.

Подписалите го страни са Австралия, Англия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Южна Корея, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия и Швеция.

Министрите приветстваха неотдавнашните ограничения, признати от кабинета на министър-председателя Бенямин Нетаняху, за възстановяване на притока на интернационална помощ в Газа, само че приканиха за " по-нататъшни стъпки ".

" Призоваваме държавното управление на Израел да разреши на филантропичната помощ да влезе в линията Газа през всички съответни контролно-пропускателни пунктове, в това число този в Рафах ", обявиха те.

Те приканиха Израел да предприеме " съответни дейности за отбрана на цивилното население, интернационалните и локалните филантропични служащи и публицистите ".

Призова се и за " стабилно преустановяване на огъня ".

Министрите приканиха Израел да " отвори всички вероятни сухопътни пътища за доставка на помощи в Газа ", да " възобнови електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникационните услуги " и да усили доста " доставките на сериозно нужни артикули... изключително медицински материали ".

Накрая те приканиха Израел да " улесни по-нататъшната евакуация, като издаде разрешителни за овакантяване на всички наши жители, лица, които имат право на това, и палестинци, на които е позволено да се реалокират по филантропични или медицински аргументи в чужбина ". /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР