Украйна заявява, че се нуждае от още два месеца, за

...
Украйна заявява, че се нуждае от още два месеца, за
Коментари Харесай

На Украйна й трябват още два месеца за пролетната офанзива

Украйна декларира, че се нуждае от още два месеца , с цел да натрупа запаси за плануваната си пролетна атака. " Трябва да увеличим доставките на тежки артилерийски снаряди с диаметър 155 милиметра и ракети с отдалечен обхват ", съобщи Михайло Подоляк, консултант в президентската канцелария в Киев, написа Der Standard. По-рано самостоятелни военни специалисти смятаха, че е допустима по-ранна дата.

Подоляк дефинира потребността от бронирани машини за освобождението на повече окупирани територии на 400-500 , като сходна цифра в предишното е посочвал и главнокомандващият Валерий Залужний. Освен това, съгласно Подоляк, са нужни изтребители за прехващане на балистични ракети и надзор на въздушното пространство.

Подоляк не заяви задачата, нито насоката за плануваната контраатака. В същото време той счита, че Русия разполага с малко благоприятни условия за лични настъпателни дейности. " Активните настъпателни дейности на съперника ще продължат по посока на Бахмут, Угледар, Лиман и Соледар ", предвижда Подоляк.
 Началникът на украинската разведка: През пролетта на фронта ще настъпи повратен миг
Началникът на украинската разведка: През пролетта на фронта ще настъпи повратен миг

Русия употребява повече ракети, в сравнение с произвежда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР