Украйна заяви днес, че е разбила действаща по заповед на

...
Украйна заяви днес, че е разбила действаща по заповед на
Коментари Харесай

Украйна каза, че е разбила група, подготвяща атаки по заповед на Москва

Украйна съобщи през днешния ден, че е разрушила настояща по заповед на Русия група, която подготвяла въоръжени офанзиви, с цел да дестабилизира райони в страната, съобщи Франс прес.

" Организаторите на бандата подготвяха поредност от въоръжени офанзиви против инфраструктура ", заяви Службата за сигурност на Украйна (СБУ). В официалното съобщение написа, че групата " е била координирана " от " съветските специфични служби ".

Двамата уредници, в това число един руснак, са задържани, заяви СБУ, чиито сътрудници са иззели " взривно устройство, леки стрелкови оръжия и муниции ".

Групата работила в Харков - огромен град, ситуиран покрай съветската граница в източната част на страната, - и в Житомир, Централна Украйна, на по-малко от 150 километра от столицата Киев.

Двамата уредници на групата са някогашни командоси, взели участие във военни дейности, сподели източник от полицията за Агенция Франс Прес.

Той добави, че под предлог, че търсят охранители, те " почнали да вербуват " помощници основно измежду руснаци, направили тежки закононарушения.

Киев и Западът упрекват Русия, че е струпала десетки хиляди бойци на украинската граница в подготовка за евентуално навлизане, както и че се стреми да дестабилизира обстановката в прилежащата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР