Украйна започна официално процеса на европейска интеграция - на срещата

...
Украйна започна официално процеса на европейска интеграция - на срещата
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Украйна стартира процеса по европейска интеграция

Украйна стартира публично процеса на европейска интеграция - на срещата на върха във Версай на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз всички водачи на страните от Европейски Съюз поддържаха това решение. Това оповестява RBC-Украйна, базирайки се на формалния Twitter на президента на Литва Гитанас Науседа.

" Историческа нощ във Версай. След пет часа разгорещени полемики водачите на Европейски Съюз споделиха " да " на украинската европейска интеграция. Процесът стартира ", се споделя в изданието.

Сега остава на Европейската комисия, която също би трябвало да утвърди старта и да даде своите изводи по молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз.

„ Сега от нас и украинците зависи да го създадем бързо. Героичният украински народ заслужава да знае, че е добре пристигнал в Европейски Съюз “, написа литовският президент.

В изказване на уеб страницата на Съвета на Европейския съюз след резултатите от срещата на върха във Версай се споделя, че европейските желания и изборът на Украйна са приети.

„ Европейският съвет призна европейските желания и европейския избор на Украйна, както е посочено в Споразумението за асоцииране.

На 28 февруари 2022 година, упражнявайки правото на Украйна да избира личната си орис, президентът на Украйна подаде молба за присъединение на Украйна към Европейския съюз.

Съветът работи неотложно и прикани Комисията да даде своето мнение по това заявление в сходство със съответните разпореждания на договорите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР