Украйна явно има възможности да изпраща дронове на руска територия

...
Украйна явно има възможности да изпраща дронове на руска територия
Коментари Харесай

Израелски експерт: Украинските дронове могат да поразяват обекти в Москва

Украйна очевидно има благоприятни условия да изпраща дронове на съветска територия в дълбочина и да нанася удари – в това число против цели в Москва и Санкт Петербург. Това съобщи израелскит боен наблюдаващ Давид Шарп в изявление за организация Униан.

По думите му, дали на 9 май ще се случи нещо сходно зависи от решенията на съветското командване и от целесъобразността на такива офанзиви.

Шарп посочи, че Украйна неоднократно е потвърдила опциите си за нанасяне на удари против Русия на огромна отдалеченост. Като образец той уточни гърмежите на военновъздушната база в Енгелс през декември. Той означи, че въпреки украинските безпилотни апарати да са към момента в " сурово " положение, те са способни да поразяват обекти надълбоко в съветския гръб.

" Оттам нататък всичко зависи от желанието на украинското командване и от целесъобразността: належащо ли е точно на 9 май да се предпирема нещо такова? Подобно решение може да бъде взето, само че не се съмнявм, че в Русия ще се постараят да вземат всички вероятни ограничения. Те се опасяват от сходна стъпка, по тази причина, естествено, ще усилят противовъздушната защита, радиоелектронната отбрана. Още повече, че от военно-техническа позиция украинците имат опция да нанесат удар против Москва. И вероятността подобен удар да е сполучлив също е налице. " — разяснява Шарп.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР