Украйна все пак се е съгласила да преговаря с Русия,

...
Украйна все пак се е съгласила да преговаря с Русия,
Коментари Харесай

Украйна и Русия ще преговарят за мир край Припят

Украйна въпреки всичко се е съгласила да договаря с Русия, като това ще се случи на украинско-беларуската граница в региона на река Припят. Новината идва директно след тази за заповедта на Владимир Путин нуклеарните сили на страната да бъдат приведени в специфична бойна подготвеност.

Новината оповестиха от офиса на украинския президент Владимир Зеленски, предава Financial Times. До това се е стигнало след диалог с Александър Лукашенко, президентът на Беларус.

Това е първият вероятен знак за деескалация в пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, за която се счита, че е лишила хиляди животи.

„ Политиците се договориха украинската делегация да се срещне с съветската делегация без предварителни условия на украинско-белоруската граница, покрай река Припят “, се споделя в изказване на страницата на Зеленски във Фейсбук в неделя.

Александър Лукашенко пое отговорността да подсигурява, че всички самолети, хеликоптери и ракети, ситуирани на територията на Беларус, остават на земята по време на пътуването, диалозите и завръщането на украинската делегация “, се прибавя в изказването.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР