Украйна успя досега да си възстанови половината от завзетите от

...
Украйна успя досега да си възстанови половината от завзетите от
Коментари Харесай

Украйна успя да си върне половината от завзетите от Русия земи, обяви Столтенберг

Украйна съумя до момента да си възвърне половината от завзетите от Русия земи и това е огромна победа, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция преди идното тази седмица двудневно съвещание на външните министри на страните от Пакта в централата на алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи украинските войски нанасят обилни провали на съветските сили. Столтенберг означи, че тази седмица украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба ще дойде в Брюксел за първото съвещание на Съвета НАТО-Украйна на нивото на външните министри.
Украйна взема решение кои са допустимите пътища за завършек на войната. Нашата отговорност е да поддържаме Украйна да освободи допустимо най-вече земя, да бъде във допустимо най-хубава позиция, когато и в случай че стартират договаряния, добави генералният секретар.

Той уточни, че на срещата ще бъдат разисквани незабавни въпроси, свързани със сигурността. Сред тях са войната сред Израел и Хамас, ситуацията на Западните Балкани, връзките с Китай.

Приветствам това, че съглашението сред Израел и Хамас докара до освобождението на заложници и обезпечи доставки на спомагателна филантропична помощ. Призовавам за удължение на краткотрайното прекъсване на огъня, това ще донесе нужното облекчение за хората в Газа и ще докара до освобождението на още заложници. Страданието, което следим, акцентира нуждата от трайно политическо решение, съобщи още Столтенберг.

По думите му външните министри от НАТО ще обсъдят „ зловредното външно въздействие в страните от Западните Балкани, както и съветските дейности против съдружниците, свързани с хакерски атаки, дезинформация, енергийно изнудване и миграция “. Министрите ще разискват нуждата за разговор с Китай. Трябва да използваме опцията за взаимоотношение по голям брой въпроси, измежду които опазването на природата и контрола над въоръжаването, Китай не е съперник и би трябвало работим дружно по въпросите, създаващи закани за нашата сигурност, заключи генералният секретар.

Наблюдаваме прояви на принуждение в северната част на Косово, думи на разделяне в Босна и Херцеговина, както и злонамерено вмешателство, в това число от Русия, на Западните Балкани. Обмисляме в допълнение трайно увеличение на съюзническото наличие в Косово. Белград и Прищина би трябвало да се върнат към разговора под егидата на Европейски Съюз, настоя Столтенберг.

Той приветства началото на процеса по ратификация на присъединението на Швеция към НАТО в турския парламент. Призовавам Турция да завърши процеса допустимо най-бързо, време е, добави той.

Столтенберг означи, че свободата на изложение и на изповедание са съществени полезности за страните от НАТО и би трябвало да бъдат защитавани на всички места в алианса. Швеция извърши обещанията към турската страна да увеличи битката с тероризма и съдействието с Анкара, уточни Столтенберг.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР