Украйна трябва да реши какви условия са необходими, за да

...
Украйна трябва да реши какви условия са необходими, за да
Коментари Харесай

ЕК: Украйна трябва да реши какви условия са необходими за мир

Украйна би трябвало да реши какви условия са нужни, с цел да се реализира мир.

Това съобщи представител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с решението за обезпечаване на половин милиард евро за разгръщането на производството на муниции в Европейски Съюз.

„ Междувременно, продължаваме да поддържаме Украйна да се отбрани от съветското нахлуване. Подкрепяме спокойно решение, само че е явно, че през това време Украйна би трябвало да има средства да се отбрани “, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му, най-хубавата опция за следствие на закононарушенията, осъществени против Украйна, е по случая да работи Международният углавен съд.

Втората опция е основаването на специфичен съд, а третата е за разбъркан съд - с интернационалните съдии и съдии от потърпевшата от закононарушенията страна.

„ Обсъждането продължава, не сме се произнасяли в интерес на някоя от тези благоприятни условия, уточни представителят. Въпросът е доста сложен от правна позиция, по тази причина е нужно време, в това число и за дипломатическа работа “, добави той.

Говорителят означи, че е нелегално да се взе участие умишлено в заобикалянето на наложените от Европейски Съюз наказания против Русия.

„ Европейска комисия работи с страните от Европейски Съюз за цялостното използване на ограниченията, както и за превъзмогване на трудностите пред тяхното приложение. Неотдавна бяха признати правила, които ще разрешат да бъдат глобени и тези, свързани със заобикалянето на глобите “, уточни представителят.

Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски призна, че за страната му " не е реалистично " да се причисли към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), до момента в който войната на Русия против Украйна към момента е в ход, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние сме реалисти, знаем, че няма да бъдем в НАТО по време на войната ", съобщи Зеленски на конференция в Нидерландия. " Но по време на войната желаеме да получим доста ясно обръщение, че ще бъдем в НАТО след войната ", посочи украинският водач.

Зеленски приказва в Хага дружно с нидерландския министър председател Марк Рюте и белгийския министър-председател Александер де Кро.

Той съобщи, че е получил позитивни послания от някои страни преди плануваната среща на върха на НАТО през юли във Вилнюс и че към момента се надява да получи по-конкретни сигнали за поддръжка.

Рюте назова опцията за присъединение на Украйна към НАТО " доста сензитивен " въпрос поради продължаващата война с Русия, само че съобщи, че поддържа възможното участие на Украйна в западния боен съюз.   " Подкрепяме упоритостите на Украйна за участие в НАТО ", сподели Рюте.

Зеленски ще се срещне с крал Вилем-Александър по време на визитата си в Нидерландия, заяви нидерландската новинарска организация АНП, като се базира на свои източници.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР